Hozzávalók:
1/2 kg sertéskaraj ( vagy pulykahús)
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt kolbász (kicsit puha)
2 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom (lecsóval helyetesíthető)
só
bors
1,5 kg burgonya
(20 dkg zöldborsó főtt)
*
Elkészítés:
Felvagdaljuk csíkokra a húst, a szalonnát, a zöldpaprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk.
Apró csíkokra vágott füstölt szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, ezzel is átsütjük, majd a csíkokra vágott húst, a vékonyra vágott fokhagymát, a felvagdalt zöldpaprikát, paradicsomot (vagy lecsót), kevés sót és borsot. Puhára pároljuk.
Ha a levét elfőtte, és a hús még kemény, kevés vízzel pótolhatjuk a levet.
Ha a hús megpuhult, lesütjük, levesszük a tűzről. Beletehetjük a főtt zöldborsót is, ha szeretnénk. (Én kihagytam magamnak, mert nem szabad fogyasztanom.)
Az 1,5 kg burgonyát megtisztítjuk, egyenletes kockára vágjuk, megsütjük, és hozzákeverjük a húshoz.
Savanyúsággal kínáljuk