Hozzávalók:
1/2 bögre lenmagliszt
1/2 bögre zabpehelyliszt (kávédarálön ledarálva a zabpehely és a lenmag)
4 tojás
1 kk. szódabikarbóna
1/2 bögre zabpehely (Lidlben és Sparban fél kiló olcsó)
1/2 bögre lenmag
1,5 dl víz kb.
őzgerincforma
pici só
1 ek. oliva
*
Elkészítés:
Ezt főleg paleosok és cukorbetegek, fogyni vágyók figyelmébe ajánlom. A lenmag nagyon jó hatással van a szervezetre. A zabpehely a paleoban nem számít 100%-os alapanyagnak, mert nagyon lassan felszívódó szénhidrát, de megalkuvás.
Az alapanyagokat jól összekeverem, ne tegyünk egyszerre túl sok vizet bele, mert kicsit ugyan a zabliszt és a lenmag is szív magába, de ne legyen túl folyós, de ne legyen túl szilárd sem a massza. Kicsit kézzel át lehet gyúrni, hogy érezhető legyen egy lágy tészta belőle.
Nekem kicsit tömény volt ez a kenyér, de finom, le is lehet fagyasztani belőle és mikróban megmelegíteni, ha valakinek sok az adag. Nyáron ajánlatos a tojás miatt hütőbe tárolni ezeket a paleo kenyereket.
Sütőpapíros őzgerincformába vagy nagyobb kenyérformába helyezem és előmelegített sütőben 180-200 fokon sütöm kb. 25-30 percig. Tűpróba. Ezt mindenki maga tapasztalja meg, hogy milyen a sütője.