Hozzávalók:
Szóráshoz:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
*
Elkészítés:
A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Kelesztés nélkül enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk.
Kb.
3 cm széles csíkokra vágjuk, és azokból háromszögeket vágunk le.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb.
Lekenjük tejjel és megszórjuk a lenmag és szezámmag keverékével.
Kb.
1 órát kelesztjük.
Ha magasabb falú tepsibe rakjuk, le is takarhatjuk egy konyharuhával.
180 fokos sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kicsit meglocsoljuk tejjel és letakarva kb.
10 percet pihentetjük.
Kb.
50-60 db lesz belőle.