Magvas buci (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg Nutri Free mix per Pane liszt
10 dkg Miklós’ Universal mix liszt
1 csapott ek burgonyapehely
1 tk lenmagliszt
1 tk só
1 tk cukor
30 ml napraforgóolaj
100 ml víz
1 ek útifűmaghéj
80 ml langyos tej
½ csomag instant élesztő
napraforgómag, tökmag, lenmag, szezámmag

*

Elkészítés:

Az útifűmaghéjat 100 ml langyos vízzel elkeverjük és félretesszük, amíg megkocsonyásodik.
A liszteket, a lenmaglisztet, burgonyapelyhet, sót, cukrot, élesztőt, magokat egy keverőtálban összeforgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a megkocsonyásodott útifűmaghéjat, az olajat és a langyos tejet.
Alaposan bedagasztjuk a robotgéppel, majd letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük.
Kelesztés után kicsit átgyúrjuk, és addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
A jénai tálat üresen betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe, és amikor átforrósodott, kivesszük, öntünk bele egy kevés olajat, megszórjuk liszttel, majd beletesszük a kenyeret, tetejét lekenjük tejjel, ráhelyezzük a fedőt, betesszük a sütőbe, a hőt visszavesszük 200 fokra, és így sütjük 20 percig.
20 perc után levesszük a fedőt, és szép pirosra sütjük még további 15 perc alatt.