Hozzávalók:
A felfuttatáshoz:
100 ml víz
30 g friss élesztő
1 tk kristálycukor
A tésztához:
20 dkg Nutri Free mix per Pane liszt
20 dkg Schar mix B liszt
1 tk útifűmaghéj
kb. 260-270 ml langyos víz
2 tk só
1 db tojás
3 dkg olvasztott vaj
1-1 ek szezámmag és lenmag
*
Elkészítés:
A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk, majd 10 perc alatt kidagasztjuk (én most géppel csináltam, bár a kézzel dagasztott sokkal jobb, de ebben a melegben megkegyelmeztem magamnak).
Kiolajozott tálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen, 1 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.
Ha megkelt, 9 egyenlő részre osztjuk.
Egyesével a két szélét aláhajtjuk, ezt megcsináljuk 3-4-szer, majd a két kezünk között hosszúkásra formáljuk.
Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
40 perc elteltével 2 helyen éles késsel bevágjuk (de minek?), tetejét 1ek olaj, 1ek tej keverékével lekenjük.
Bagettsütőre tesszük őket, és 220 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd 200 fokon további 5 percig, végül 180 fokon még 10 percig.
Kívül ropogós, belül puha.
Eddig ez sikerült a legjobban.
(9 db, 90 perc).