Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sűtőpor
22 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 citrom
25 dkg barack-vagy málnalekvár
A tetejére:
20 dkg cukor
3 tojás
15 dkg dió
1 csomag vaniliás cukor
*
Elkészítés:
Lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan gyúrd össze. A tészta kétharmad részét nyújtsd vékonyra, és fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg lekvárral. A krémhez a cukrot keverd habosra a tojássárgájákkal. Add hozzá a darált diót, ízesítsd vaníliás cukorral, majd a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egyenletesen simítsd el a lekváros tésztalapon.
Végül a maradék tésztából sodorj pálcikákat és készíts rácsozatot a sütemény tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép rózsaszínűre. Ha kihűlt, szeleteld.

