Máglyarakás nyírfacukorral

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Nehéz

Máglyarakás nyírfacukorral

Máglyarakás nyírfacukorral

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

6 szikkadt kifli,
5 alma,
5 dkg. vaj
10 dkg. nyírfacukor
5 tojás,
1 csomag vanilincukor,
1 kanál diétás baracklekvár,
hozzávetőleg 1 liter tej,
kevés őrölt fahéj
kevés mazsola,
kevés rumaroma,
fél citrom leve.

*

Elkészítés:

Meghámozzuk az almákat, magházukat kinyomjuk, (alma magház kiszedővel ) majd felszeleteljük.
Az almaszeleteket megcsorgatjuk citromlével, majd a vajjal, a fahéjjal, pár csepp rumaromával, a nyírfacukor harmadával enyhén megpároljuk.
A kifliket felkarikázzuk, a tojásokat szétválasszuk.
A tojások sárgáját a nyírfacukor másik harmadával, a vaníliás cukorral, a tejjel jól elkeverjük, a kifliket belemártogatjuk.
A kiflik felét kevés vajjal kikent 28 x 28 cm.
– es sütőtálba fektetem, kevés lekvárral megkenem, a párolt almaszeletekkel beborítom, megszórom kevés mazsolával, majd a maradék kiflivel befedem a tetejét.
Sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
Közben a tojásfehérjéket a cukor maradékával, pár csepp rumaromával keményre verjük, majd a kifli tetejére kenjük.
Elsimítjuk, és villával megmintázzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.
Addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
A nyírfacukrot cukorbetegségem miatt használtam, és a diétás lekvárt is, ami szintén cukorbetegek számára is jó.
a mazsolával is óvatosan bántam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Máglyarakás nyírfacukorral