Hozzávalók:
8 db szikkadt kifli
4 db tojás
15 dkg cukor
50 dkg alma
0,5 l tej ( illetve amennyit beiszik a kifli )
5 dkg vaj
15 dkg barack jam ( vagy ami van )
1 cs. vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A több napos kiflit felszeleteljük egyenlő darabokra.
Tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és a tejet összekeverjük, majd a feldarabolt kiflire öntjük.
Annyi ra áztatjuk fel a kiflit, hogy azért egybe maradjon, ne áztassuk teljesen el.
A tepsit vastagon kikenjük vajjal és az áztatott kiflit belesimítjuk.
A megtisztított, és hámozott almát vékony szeletekre vágjuk, majd a kiflire tesszük egyenletesen elosztva.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe.
és addig sütjük, amíg az almaszeletek meg nem puhulnak.
( kb.
30 perc ) Kivesszük a sütőből, és pihentetjük ( hűlni hagyjuk ), addig felverjük a tojás fehérjét.
Majd a kemény habba óvatosan belekeverjük a jamet, majd az almára simítjuk, és villával kissé megcifrázzuk a tetejét, és még 5 percre betesszük a sütőbe, amíg a hab egy kissé megszíneződik.
Sütés: a kiflit és az almát 175 C fokon sütjük, majd a tojáshab sütésekor visszavesszük 160 C fokra.
Tipp: Lehet a megsült almára is tenni egy vékony réteg jamet.
Hűlni hagyjuk a kész süteményt, majd egyenletes kocka méretre vágjuk, meleg vízbe mártott késsel.