Máglyarakás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gabcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Máglyarakás

Recept leírás:

Hozzávalók:

Foszlós kalács
Lekvár (bármilyen jó)
1 kg alma
fahéj,szegfüszeg,1 dl fehérbor,mazsola
3 db tojás
2-3 dl tej
cukor (ízlés szerint)
A fűszerek Toldi Fűszer termékek

*

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom,a sárgáját beleteszem a langyos tejbe,amihez még teszek 2 evőkanál cukrot.
Ezt összekeverem.
A kalácsból kb 2-3 cm vastag szeleteket vágok,(mi saját sütésüt használtunk).
Beleteszem a vajjal kikent tepübe (én egy 20×33-asat használtam) és ráőntök annyi tojásos tejet amit felszív.
Az almát meghámozom,kockákra vágom és odateszem 1 dl-er fehérborral,cukorral(ízlés szerint)fahéjjal,szegfüszeggel párolni.
Mikor kész,beleteszek egy marék mazsolát(el is hagyható).
Az almát ne főzzük szét!
A kalácsot megkenjük lekvárral,és ráhalmozzuk az almát,majd félretesszük hűlni.
Addig a tojásfehérjét elkezdem habbá verni.Mikor majdnem kész,hozzáadok kb 2 evőkanál cukrot és egy kevés híg lekvárt,majd kemény habbá verjük.
Tegyünk bele egy csipet sót is,keményebb lesz a hab.
Mikor az alma teljesen kihült,ráhalmozzuk a habot,elkenjük rajta.
A tetejét nem kell teljesen símára kenni,gusztusos,ha picit hullámos,vagy akár villával lehet csíkozni,hullámozni a tetejét.
Ekkor előmelegített sütőben,kislángon addig sütjük,míg a teteje,aranybarnára sül.
Jó ótvágyat hozzá!

Máglyarakás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Máglyarakás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!