Hozzávalók:
4 db tojás
100 ml víz
90 g dió
90 g lenmag
90 g napraforgómag
90 g szezámmag
90 g tökmag
1 tk só
½ tk szódabikarbóna
*
Elkészítés:
A magokat megőröljük, összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, a vizet, és apránként hozzákeverjük a megőrölt magokat.
A tésztát kisebb kenyérformába töltjük, de akár muffin sütőformákba is lehet tölteni.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
50 perc alatt megsütjük.
Én fele adagból készítettem, félig töltötte meg a kicsi (25×10 cm) szilikonos kenyérformát.
A napraforgó a szódabikarbónától kicsit bezöldül, de az íze nem változik.