Hozzávalók:
MAFROM
TOLTELEK HOZZAVALOK; 50 dkg daralthus , 1 nagy hagyma , 1 gerezd fokhagyma , 6-8 szal petrezselyem , 1 tojas + 1 feherje , 1 tk; orolt bors , 1 ek; vegeta ( izles szerint ) , 1/4 tk fahej , 2 pupos tk; liszt , ha nagyon hig a toltelek akkor keves lisztet vagy tort krumplit adhatunk meg hozza.
EGYEB HOZZAVALOK; 4-5 krumpli , 2 tok;
PARADICSOM ONTET SUTESHEZ VALOK; 1 ek paradicsom suritmeny , 2-3 tojas , keves viz , so , bors , liszt
FOZESHEZ: keves olaj , 1 ek paradicsom suritmeny , so , bors , forro viz , 2 paradicsom lereszelve nagy lyuku reszelon , 3 tk zuzott fokhagyma
*
Elkészítés:
ELOKESZULET : A daralthust egy talba tesszuk es beizesitjuk. A hagymat , fokhagymat es a petrezselymet robotgepben aprora vagjuk es a hushoz adjuk.Elkeverjuk es a tobbi fuszert is hozzaadom es jol elkeverjuk.
ELOKESZITJUK A PARADICSOM ONTETET A SUTESHEZ : A hozzavalokat egy talba teszem es osszeeverem . LISZT KIVETELEVEL! Felre teszem.
ELOKESZITJUK A ZOLDSEGEKET: a krumplit es a tokot megipiucoljuk es hosszaban felszeleteljuk kb 0,5-1 cm vastagsagura.Minden szeletet egyenkent mint a kacsa csore bevagdosom majdnem vegig es besozom. Sozassal vigyazzunk mert a toltelek is sos !
ELKESZITESE: A krumplit es a tokot ovatosan kinyitom ahol bevagtam es a husos toltelekkel megtoltom.Mikor a toltessel vegeztunk egyenkent lisztbe forgatom es a paradicsom ontetbe forgatom , majd bo forro olajba teve mind a ket oldalat pirosra sutom .Lecseipegtetjuk. Nagy atmeroju labasba teszek keves olajat es a fokhagymat.Mikor kezd pirulni hozzaadunk 1 ek vizet ,hogy ne egjen meg.Hozzaadjuk a reszelt paradicsomokat es a paradicsom suritmenyt,so , bors , es felforraljuk. Levesszuk a gazrol a labast , es a lecsepegtetett toltott sult zoldsegeket szorosan egymas melle teve a labasba , annyi vizzel engedem fel, hogy a tolteleket ellepje . Nagy langon felforralom , majd kis langon letakarva kb 90- 120 perc alatt keszre fozzuk.