Hozzávalók:
Az égtett tésztához:
20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A krémhez:
30 dkg málna pürésítve
3 db tojás
4 dl rizstej vagy tej
1 csomag GM vaníliás (vagy epres) pudingpor
5 ek eritrit
A krém tetejére:
5 dl Meggle dekorhab
Tetejére:
10 dkg GM fehér csoki
1 ek étolaj
dekor cukor
*
Elkészítés:
A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat.
Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük.
Forró (210 fok) sütőbe tesszük 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon.
ha kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet.
A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a málnapürével (villával összetört málna) a pudingporral és a tejjel.
Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett.
Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a krém, felverjük a Hulalát amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük a málnakrémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből, majd a tetejére a felvert Hulalát szintén csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá, rátesszük a kalapjukat.
A kalapokra vízgőz felett 1 ek étolajjal olvasztott fehér csokit csurgatunk és dekor cukorkával megszórjuk.