Hozzávalók:
Tésztához:
8 tojásfehérje
8 ek porcukor
8 ek liszt
1 cs sütőpor
Krémhez:
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
E két elemet habosra keverjük.
Főzött krémhez:
8 tojássárgája
5 ek porcukor
5 ek liszt
2 ek vaníliás cukor
4 dl tej
Tetejére.
5dl tejszín
2cs habfixáló
1ek kakaópor
*
Elkészítés:
A fehérjét kemény habbá verjük,közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Majd a végén hozzászitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk a sütőporos lisztet is. Vajazott lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
A főzött krémhez való anyagokból :
Krémet főzünk, majd ha kihűlt, alaposan beledolgozzuk a vajas krémet. Ha már a tészta is kihűlt, akkor kiborítjuk a tepsiből, vagy a formából, és a tetejére kenjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a süti tetejére, a főzött krémre simítjuk. Majd a kakaóporral díszítjük a tetejét. 1-1,5 órára hűtőbe tesszük.