Madártej tekercs, gluténmentesen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Madártej tekercs, gluténmentesen

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Megfőzzük a vaníliás krémet.
Ehhez felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával.
A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával.
Habot verünk a fehérjékből.
A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint, és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is.
Langyosra hűtjük.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel, és feltekerjük.
Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra.
Enyhén porcukrozva kínáljuk.

Madártej tekercs, gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Madártej tekercs, gluténmentesen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!