Hozzávalók:
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaniliáscukor
3dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
3dl tejszín
*
Elkészítés:
A tészta : 8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk tortaformába öntjük és közepes hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A krém : 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 3 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. Tetejére 3 dl tejszínből kemény habot verünk, csokireszelékkel megszórjuk.