Hozzávalók:
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaniliáscukor
4 dl tej
18 dkg vaj/margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín + 1 csomag habfixáló
*
Elkészítés:
Piskóta:
8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és 170 fokon 35x25cm tepsiben megsütjük.
Vanilia krém:
8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. 18 dkgvajat/margarint 10 dkg porcukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
4 dl tejszínből kemény habot verünk,esetleg csokireszelékkel megszórjuk.