Hozzávalók:
a tésztához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
1 cs sütőpor
a krémhez:
8 tojássárgája
4 e.kanál cukor
5 e.kanál liszt,
4 dl tej
3 cs vaníliás cukor
18 dkg ráma margarin
8 dkg porcukor
a tetejére 3 dl hulala tejszín
*
Elkészítés:
Nem nehéz elkészíteni, mégis nagyon finom, könnyű sütemény.
A tésztához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verem, ezt a sütőporral elvegyített liszttel óvatosan összekeverem. Közép meleg sütőben (normál 25x35cm-es tepsiben) Kb. 20-25 perc alatt megsül.
A krémhez a tojássárgákat, 2 cs vaníliás cukrot, 4 ek. cukrot jól kikeverem, hozzáadom a lisztet és a tejet, összekeverem, majd összefőzöm.
A margarint is jól kikeverem a porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral. Mikor a krém kihűlt hozzákeverem a kikevert margarint (én turmixal kevertetem össze).
A hulalát felverés előtt jól lehűtöm és habbá verem.
Végül a tésztára rákenem a krémet, rá a felvert tejszínhab, tetejét díszítésként megszórom csokidarával vagy kakaóporral.