Madártej

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Madártej

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 liter tej
6 db tojás
15 dkg cukor
vaníliás pudingpor(főzős)
vaníliarúd darabka

*

Elkészítés:

A tojásfehérjékből kemény habot verek. Amikor már fényesedik a hab, hozzáadok 5 dkg cukrot, és készre verem. A cukortól jó kemény lesz. A tej 2/3 részét egy vízzel kiöblített lábosban odateszem főni. Ha forr, egy evőkanállal beleszaggatom a habot. Lassú tüzön főzöm, s ha már a habgaluskák egyik oldala megszilárdul, akkor óvatosan megfordítom őket. Amikor kész, kiszedem egy tálba és félre teszem. Ezután hozzáöntöm a tej maradékát, beleteszek egy darab vaníliarudat kettévágva (ha nincs, akkor jó a vaníliás cukor is) és felforralom. A tojások sárgáját elkeverem a maradék cukorral és 2 evőkanál pudingporral. A forró tejből merek rá pár kanállal, mint egy habarásnál, és a keveréket beleöntöm a tejhez. Pár percig kavargatom, míg a pudingpor kicsit be nem sűríti a tejet. Elzárom a gázt, és a madártejet kiszedem egy tálalóedénybe, tálkába. Ha kicsit meghül, ráteszem a habgaluskákat.

Madártej

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Madártej

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!