Hozzávalók:
2 liter tej
10 tojás
6-8 kanál cukor (ízlés szerint)
2 vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A 2 liter tejet feltettem melegedni, közben 10 db tojást ketté választottam.
A sárgákat kikevertem 6 ek.
cukorral, 1 kanál házi vaníliás cukrot raktam bele.
Jól kihabosítottam, majd a meleg tejjel hígítottam, közben kevergettem kézi habverővel.
Mikor felforrt a tej, állandó keverés mellett beleöntöttem a sárgákat, kicsit összeforrt és elzártam a gázt.
A fehérjékbe is tettem 1 kanál házi vaníliás cukrot, majd kemény habbá vertem, majd két nagy lapostányérra váltakozva kanalazgattam, (míg el nem fogyott) majd egyenként betettem a 700 W-os mikróba, pont 1 percre.
Kb.
3-4 tányérnyi hab lett belőle.
Én már régóta csak mikróban készítem a habot, mert így sokkal gyorsabb, 30 perc alatt készen vagyok mindennel.