Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet, majd két evőkanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk, s átkeverjük.
Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és két evőkanál kristálycukorral.
A tojások sárgáját egy külön tálban habosra keverjük a maradék kristálycukorral.
Amikor felforrt a tej, takarékra vesszük és a tetejére galuskákat szaggatunk két evőkanál segítségével a felvert tojásfehérjéből.
3 percig főzzük, majd 2 kanál segítségével átfordítjuk a tojásfehérje habokat, s a másik oldalát is 3 percig főzzük, hogy alul és felül is megfőljenek.
Majd egy szűrőkanál segítségével kivesszük és egy nagy lapostányérba rakjuk egymás mellé.
A tojássárgás habhoz apródonként hozzáadjuk a forró tejet, de közben mindig kevergetjük.
Amikor már az összes tejet hozzákevertük a tojássárgás habhoz, s jól összekevertük, akkor az egészet visszaöntjük a lábasba és folyamatosan kevergetve kb.
3 perc alatt besűrítjük.
Utána várunk vele kb.
5 percet, majd óvatosan beleöntjük egy jénaiba, s a megfőtt tojásfehérje galuskákat rárakjuk, majd hagyjuk az egészet jól lehűlni.
Ha már lehűlt, akkor ehetjük is.
Én általában előző este szoktam elkészíteni, ha kihűlt hűtőbe rakom, s másnap ebéd után ez a desszert.