Madártej *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Madártej *

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 l tej
6 tojás
6 ek cukor
2 -3 vaníliás cukor
1 púpos ek liszt
Petit keksz

*

Elkészítés:

A tojásfehérjékből 1 ek cukorral verjünk kemény habot. A tejből vegyünk el 1 dl-t, a többit forraljuk fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggassunk bele nagy galuskákat.
Lassú tűzön főzzük, s ha félig már “megszilárdult”, óvatosan fordítsuk át. Amikor kész, szedjük ki, és tegyük félre. Ezután öntsük a forró tejhez az 1 dl tejben csomómentesre elkevert 5 ek cukrot, 6 tojássárgát, 2 vaníliás cukrot, 1 ek lisztet, egy csipetnyi sót, majd lassan csurgassuk a tejbe.
Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Jénait béleljünk ki keksszel (a falát is), majd tegyünk bele galuskát. Öntsük rá a forró krémet, majd a tetejét rakjuk ki galuskával. Megint öntsünk rá egy kis krémet, majd szórjuk meg reszelt csokoládéval, s tálalásig jól hűtsük be.

Madártej *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Madártej *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!