Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Kimérek a cukorból 4 evőkanállal egy másik tálkába, ezután a 2 liter tejet a maradék cukorral egy nagy lábasba felteszem főni, lassú tűzön, és legalább 3 literes legyen, mert a tej felhabosodik.
Ezután szétválasztom a tojásokat, külön tálba teszem a fehérjét és a sárgáját.
A sárgájához hozzáteszem a vaníliás cukrot, és 1 evőkanál cukrot.
A fehérjéhez teszek egy csipet sót és kemény habbá verem.
Akkor jó, ha fejre tudom állítani a tálat, anélkül, hogy kiborulna.
Ezután kanalanként belekeverem a cukrot.
Ha fő a tej, legkisebb lángra vesszem és kanállal beleszaggatom a tojásfehérje habot.
Egyszerre csak keveset, mert megdagad.
1-2 perc az első oldal, picit megemelkedik, és meg is kell fordítani, pár másodperc után szedhetem ki.
Egy szűrőre szedem, aztán szaggatom a tálba a következő adagot.
Mire az kész, ez lecsöpög és tálcára szedem.
Ha kész elkészítem a sodót.
A sárgáját habosra kikeverem a cukorral.
Majd hozzáadom a lisztet, azt is elkeverem benne.
Ezután a tejből szedőkanállal szedünk hozzá és elkeverjük, hogy felmelegítse, és ne kapja össze, amikor a forró tejhez öntjük.
Ha már meleg, beleöntjük a tálba, és összefőzzük az egészet.
Nem lesz nagyon sűrű, mert az eredeti receptben másfél liter tejhez írja, így ezt nem fogja annyira besűríteni.
A kész sodót kihűtjük.
Tálalásnál egy tálba sodót szedünk, majd teszünk rá a tojásfehérje habból.