Hozzávalók:
30 dkg finom liszt
20 dkg margarin
3 db tojássárgája
2 dkg élesztő
6 evőkanál tej
3 db kockacukor
3 db tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
1 üveg meggy lekvár,15-20 szem meggy
*
Elkészítés:
A lisztet, a margarint és a tojássárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel.Kettő cipót formálunk belőle, és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük a diós cukrot. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában a lekvárral megkenjük,megszórjuk meggyel és egymással szemben, párhuzamosan majdnem a közepéig feltekerjük, hogy a habos töltelék is elférjen. A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót. A tekercseket szorosan
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített villanysütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.


