Hozzávalók:
12 darab tojás
12 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
2 késhegynyi sütőpor
Krém: 3 dl
1 tasak csokipudingpor
14 evőkanálnyi cukor/megőrölve/
10dkg keserű csokoládé
50 dkg margarin
*
Elkészítés:
2 darab 6 tojásos tortakarikát sütünk.
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, aztán egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, végül óvatosan belekeverjük az 5 kanál liszttel ,1 evőkanál kakaóval és az 1 késhegynyi sütőporral elkevert részét.
Zsírozott, lisztezett sütőformában, előmelegített sütőben sütjük 5 percig egész lángon, majd takarékon.
Krém: a pudingport felfőzzük a tejjel, ha kész, még melegen elkeverjük benne a csokoládét, hűlni hagyjuk.A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk kanalanként a kihűlt főtt krémet, összedolgozzuk.
Midkét tortakarikát kettészeljük, a krémet 4 részre osztjuk, megtöltjük a tortát, tetszés szerint díszítjük.