Hozzávalók:
Hozzávalók:
6 tojás
12dkg kristálycukor
37 dkg porcukor
20 dkg finomra darált mandula
Krém
20dkg étcsokoládé
1 ,5 dl tejszín
6 dkg vaj
*
Elkészítés:
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd szét, majd kézi habverővel kezdd el felverni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, add hozzá a kristálycukrot, és azzal verd nem kemény, inkább folyós habbá. Ha ezzel megvagy, egy másik edénybe tedd a mandulát, és szitáld rá a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverd a fehérjés-cukros habba.Pár csepp ételfestékkel több féle színt készíthetünk. Végy elő egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset tölts habzsákba, és nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó.
Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket, nagyjából tíz perc elég nekik .Kikeverem a csoki krémet ,a csokit megolvasztjuk bele a tejszín és vaj Ha megvan a töltelék, nincs más dolgod, mint az elkészült korongok felét megkenni vele, a másik felét pedig a megkentek tetejébe nyomni, és már kész is vannak a kis édes sütijeid .


