Hozzávalók:
Tészta:40 dkg simaliszt,1 doboz tejföl,2 tojássárgája,tej szükség szerint.,pici só,1 evőkanál ecet.
A kenéshez:20dkg disznózsir,2 csapott evőkanál
féldarásliszt.cseresznye vagy meggy vagy túró,cukor fahéj,zsemlemorzsa,olaj.
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát készitek, és 1 órára a hűtőbe teszem.
Jó ha előtte a liszt is hideg helyen van.
A disznózsirt összekeverem a liszttel.
A zsir lágy de ne meleg legyen.
Ha letelt az 1 óra kiveszem a tésztát, és amilyen nagyra csak tudom kinyújtom, rá kenem a zsiros masszát, feltekerem, mint a kalácsot, 4 egyforma részre osztom, és még 20 percre vissza helyezem a hűtőbe.
Ha le telt az idő egyenként kiveszem, a tésztát kisodrom jó lisztes felületen, töltöm tetszés szerint feltekerem, és tepsire rakom.
Ha mind a négy tészta a tepsin van meglocsolom olajjal, és 250 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.