Hozzávalók:
1/2 kg. magozott meggy,
1/2 kg. túró,
1 citrom reszelt héja,
1 marék mazsola,
1 cs. vaníliás cukor,
30 dkg. rétesliszt,
20 + 10 dkg. cukor,
1 cs. sütőpor,
3 tojás sárgája,
7,5 dl. tej,
vaj a tepsi kikenéséhez,
porcukor a tálaláshoz.
*
Elkészítés:
A réteslisztet a cukorral, és a sütőporral jól elkeverjük.
Kettéválasztjuk, majd felét a vajjal kikent tepsi aljára tesszük.
Erre morzsoljuk a túrót.
egyenletesen megszórjuk a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, majd a mazsolával, és a magozott meggyel.
Rásimítjuk a sütőporos liszt másik felét.
A tejet elkeverjük a felvert tojás sárgákkal a 10 dkg cukorral, és rásimítjuk a tészta tetejére.
Lassú tűzön, tűpróbáig sütjük sütőben.
Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.