Lúdláb torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Lúdláb torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
3tojás
12,5dkgcukor
12,5dkgliszt
2ek kakaópor
1mk sütőpor
7ek melegvíz
Krém:
2,5dl tejszín
25dkg cukor
12,5dkg kakaó
35dkg margarin,vagy vaj
10 dkg rumos meggybefőtt
Máz:
15dkg csokoládé
0,5dl tejszín
Szükségünk lesz még:
26cm-es tortasütő forma,sütőpapír

*

Elkészítés:

Tészta:A tojások fehérjét habbá verjük.A sárgáját a cukorral és a vízzel szintén habosra keverjük.A liszthez hozzáadjuk a kakaót,és a sütőport,elkeverjük,majd szépen hozzádolgozzuk a tojássárgás habhoz.Ezután a fehérjés habot finoman belekeverjük,hogy ne törjön össze.egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük,és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15percig sütjük.Kivesszük a formából,és rácson kihűtjük.
Krém:A tejszínt a cukorral 5percig forraljuk,kiveszünk belőle egy keveset,amivel a kakaót elkeverjük.Én egyszerre hozzáöntöttem,és át kellet peszíroznom,de te ne ess ebbe a hibába.Tehát keverjük ki a kakaót egy  kevés tejszínnel,és úgy adjuk hozzá a többihez,majd a margarin 1/3-át is keverjük el benne.Hűtsük ki,és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.A többi margarint verjük habosra,majd tegyük hozzá a kakaós,tejszínes krémet,és dolgozzuk jó simára.Keverjük bele a lecspegtetett meggyet.
Tegyük vissza a formába a tésztát,kenjük rá a krémet,majd dermesszük le a hűtőbe.Kb.1-2óra.
Máz:A csokoládét vízgőz felett a tejszín hozzáadásával olvasszuk fel,hűtsük vissza langyosra,és így tegyük a krém tetejére.Ismét mehet a hűtőbe tálalásig.Díszíthetjük meggyel,és tejszínhabbal is.

Lúdláb torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lúdláb torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!