Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
2 ek étolaj
1/2 mk sütőpor
Krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
1 és 1/2 dl feketekávé
1 ek rum vagy rumaroma
20 dkg puha vaj
1 ek kakaó
Mázhoz:
10 dkg csokoládé
2-3 ek étolaj
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, az olajat, és végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kikent, kilisztezet, torta formába öntjük, és sütjük
A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük a kávét és a rumot, majd kikeverjük a puha vajjal.
A krémet egyenletesen rákenjük a piskótára, és bevonjuk csokimázzal. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Háromszögekre vágva tálaljuk.