ludaskása, ahogy én készítem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anyika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 db liba szárnytő
2 db liba zúza
1 db libanyak
2 db pecsenye libamáj /nem a méregdrága hízottra gondolok/
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagyobb fej hagyma
1 db húsleves kocka
2 evőkanál olaj

fűszerek ízlés szerint /bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, kurkuma
1 bögre rizs
2 bögre víz

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A húsféléket alaposan megtisztítom és kockára vágom. A szárnyakról lefaragom a húsos részt, kockára vágom, a zsíros részt is leszedem róla, majd az jó lesz a hagyma alá. Megpucolom a hagymát és a zöldségeket, felaprítom. Előkészítem a kuktát, mert abban főzöm.
A húsról leszedett zsíros darabkákat a hagymával együtt olajon megpirítom, majd első körben hozzáadom a szívet és a zúzát, főzöm 20 percig. Ezt követően beleteszem a csontos húsokat és a zöldségeket, újabb 15 percig főzöm. Ezután következnek az utolsó hozzávalók. A megmosott rizst, a fűszereket, a leveskockát és májat is beleteszem és felöntöm 2 bögre vízzel, majd újabb 15 perc alatt készre főzöm. A kuktát csak akkor nyitom ki, amikor már kiment belőle a gőz, addig is párolódnak a benne lévők.
Gyermekkorom kedvenc egytálétele, melyet szívesen készítek. Ízletes és viszonylag olcsó is. Akkor az igazi, ha jó kis szottyos, és nem száraz! Szerintem!

ludaskása, ahogy én készítem