Hozzávalók:
25 dkg árpagyöngy
1 libaaprólék (én 8 db libaszárnytőből készítettem)
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
fél karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
só,bors,őröltkömény ízlés szerint
1 csipet Toldi provance fűszerkeverék
1-1 paprika és paradicsom
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
Azárpagyöngyöt a főzés előtt kb. 1 órával hideg vízbe beáztatjuk.
A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk.
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret karalábét megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A 2 evőkanál olajat lábasba öntjük, felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával.
Beletesszük a libát, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb. 40 percig pároljuk.
Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, hozzáadjuk a húshoz a zöldségekkel együtt, és lefedve kb. 45 percig lassú tűzön készre főzzük.
A paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk és az utolsó 10 percben teszem hozzá.
Árpagyöngy helyet készíthető rizzsel is, csak akkor a húst kb. 1 óra hosszat főzzük, majd utána tesszük hozzá a rizst és a zöldségeket, amivel még kb. 25 percig pároljuk.
Jó étvágyat hozzá!