Hozzávalók:
Liba aprólékok, zöldségek a levesből
3-4 gomba
mirelit borsó
1/2 bögre rizs
só,
bors
*
Elkészítés:
Liba aprólékot, szárnya combját, zúzát, stb.
répával, zöldséggel, zellerrel, és karalábéval, sóval, stb.
A szokásos módon megfőztem levesnek.
Közben a leves zsírjából szedtem le, abban megpároltam az apróra vágott gombát, borsót.
Ugyan csak a leves zsírjából szedtem le a rizs alá is, melyen 1/2 bögre rizst kicsit kifehérítettem, majd dupla mennyiségű, forró levessel felengedtem, lefedtem.
A húsokat a csontokról leszedtem, feldaraboltam a zúzákkal, szívvel zöldségekkel együtt, és a gombához adtam.
Mikor félig megfőtt a rizs, összekevertem az egészet, és lefedve, még egy kis leves hozzáadásával készre pároltam.