Hozzávalók:
25 dkg füstölt oldalas
1 kisebb fej káposzta
só
csombord (borsikafű)
kapor
2-3 kanál liszt
2 ev. kanál olaj
pici darált piros paprika
0,5 dcl tej
1 ev. kanál ecet
*
Elkészítés:
A füstölt húst földarabolom, és forrásban lévő vízbe teszem. Ha már elég puhára főtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, kicsit sózzuk (óvatosan, mert a füstölt hús is sós) és tovább főzzük. Amikor már a káposzta is megpuhult, beleteszünk egy-egy ág csombordot és kaprot. Amíg ezzel is fő, elkészítjük a lisztből és az olajból a zsemle színű rántást, amihez pirítás után hozzátesszük a pirospaprikát, majd lasan hozzákeverjük a tejet, és merőkanállal teszünk a leves levéből is hozzá, amíg teljesen sima, folyékony rántásunk lesz. Ezt óvatosan hozzáöntjük a leveshez, közben folyamatosan keverjük. Pár percig hagyjuk még a tűzön, amíg a rántással forrni kezd. Levesszük a tízről, és az ecettel ízesítjük. Ha valaki savanyúbban szereti, tehet több ecetet is hozzá!
Jó étvágyat!