Lucskos káposzta – ahogy Erdővidéken főzzük

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Lucskos káposzta – ahogy Erdővidéken főzzük

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kisebb fej fehér káposzta
20-30 dkg disznóhús
2 liter víz
egy kisebb paradicsom
egy kisebb zöldpaprika
egy kisebb fej hagyma
kapor, csombor, só, bors, kevés rántás, egy púpozott kanál paradicsom püré

*

Elkészítés:

A vizet felfőzzük, hozzáadjuk a kockára vágott disznóhúst, a kockára vágott káposztát, a paradicsomot, a paprikát, a hagymát, a kaprot, a csombort, a sót és a borsot. Miután megfőtt, a paradicsompürét elkeverjük a rántással és ezzel besürítjük a levest. Aki szükségét érzi, még ecettel savanyíthatja egy keveset.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a lucskos káposzta a levesek kategóriájába sorolt étel, viszont állagát tekintve, inkább az egytálételek közé tarozik. A kockára vágott disznóhúst helyetesíthetjük bármilyen húsmaradékkal, bőrös, csontos hússal egyaránt.

Lucskos káposzta – ahogy Erdővidéken főzzük

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lucskos káposzta – ahogy Erdővidéken főzzük

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!