Hozzávalók:
1 kisebb fej fehér káposzta
20-30 dkg disznóhús
2 liter víz
egy kisebb paradicsom
egy kisebb zöldpaprika
egy kisebb fej hagyma
kapor, csombor, só, bors, kevés rántás, egy púpozott kanál paradicsom püré
*
Elkészítés:
A vizet felfőzzük, hozzáadjuk a kockára vágott disznóhúst, a kockára vágott káposztát, a paradicsomot, a paprikát, a hagymát, a kaprot, a csombort, a sót és a borsot. Miután megfőtt, a paradicsompürét elkeverjük a rántással és ezzel besürítjük a levest. Aki szükségét érzi, még ecettel savanyíthatja egy keveset.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a lucskos káposzta a levesek kategóriájába sorolt étel, viszont állagát tekintve, inkább az egytálételek közé tarozik. A kockára vágott disznóhúst helyetesíthetjük bármilyen húsmaradékkal, bőrös, csontos hússal egyaránt.