Hozzávalók:
1/4 csésze lucernamag
*
Elkészítés:
Csírakészítés lépései:
– éjszakára beáztatjuk a magokat
– másnap átmossuk, és belerakjuk egy befőttes üvegbe
– az üveg tetejére egy kis darab tüll anyagot gumizunk
– 45 fokos szögben a mosogató szélére állítjuk, hogy ki tudjon csöpögni belőle a víz
– minden reggel és este átmossuk úgy, hogy engedünk bele friss, tiszta vizet, jól átrázzuk, és a tüll anyagon keresztül kiöntjük belőle.
– A magocskák általában 5 nap alatt kicsíráznak.
Egészségetekre
Ilyen sok lett belőle, a lucerna nagyon szapora.
A lucerna, noha magja legkisebb a hüvelyesek között, tápérték szempontjából a legelső a csírák tekintetében, mivel nagyon igényes, kényes növény, gyökerei akár 30 méterre is kiterjedhetnek a földben, hogy hozzájussanak a legmegfelelőbb ásványi anyagokhoz, és más tápanyagokhoz. Az USA-ban akár 4 dollárt is hajlandóak kifizetni fél kiló lucernacsíráért, hogy élvezhessék salátába keverve. (Mellesleg nálunk sem olcsóbb, mert 20 deka 350 Ft. 350 Ft-ért már kapsz egy zacskó jó minőségű biomagot, amiből több kilónyi csírát tudsz nevelni!)


