Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt + a nyújtáshoz, ¾ sütőpor, 15 dkg vaj vagy (ráma ) 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4db tojásságája,2-3 ek tejföl, 1 kisüveg baracklekvár
Habhoz: 6 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg darált dió, 1 tk fahéj, porcukor a tetejére.
*
Elkészítés:
Elkészítése: A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, citrom reszelt héját, csipet sót, összegyúrjuk a hideg vajjal, végül a tojás sárgával, és annyi tejföllel.
hogy könnyen nyújtható legyen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, és barack lekvárral megkenjük Habhoz a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a diót fahéjjal összekeverjük és a felvert habhoz adjuk.
ezt a diós keveréket a lekváros tészta tetejére simítjuk.
Előmelegítet sütőben 160 C fokon sütjük, 30-35 perc TEPSI MÉRET: 30×30