Linzertorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Linzertorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Töltelék
1 citrom reszelt héja
4-5 evőkanál meggylekvár
1-2 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
2 tojás
50 dkg tehéntúró
1 üveg meggybefőtt
Tészta
1 csomag sütőpor
csipet só
5 evőkanál tej
1/2 evőkanál citromlé
2 tojás
15 dkg cukor
20 dkg lágy vaj vagy margarin
50 dkg liszt

*

Elkészítés:

Töltelék
Elkészítjük a tölteléket:
A meggybefőttet lecsöpögtetjük,
A túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Tészta
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és félórát pihentetjük. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk. A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék. Elővesszük a lekvárral töltött linzerrudat, félcentis szeletekre vágjuk, és szép sorban rárakjuk a túrótöltelékre. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és 1 órát sütjük a tortát. Ha megsült, kihűtjük, levesszük a tortakarimát, és tálra csúsztatjuk. Tálalás előtt megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.

Linzertorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Linzertorta