Hozzávalók:
28 dkg rizsliszt
10 dkg Nyírfa porcukor
10 dkg darált dió
25 dkg vaj/margarin
1 db tojás
Továbbá: 1 üveg birsalma lekvár (házi)
Tetejére:Nyírfa porcukor
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd 2 részre osztjuk, az első felét kinyújtjuk, és a formába igazítjuk, úgy hogy pereme is legyen.
Megkenjük a lekvárral, majd a tészta második felét is is kinyújtjuk, és kedvünk ízlésünk szerint díszítjük, csak simán rácsozhatjuk is, előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük, Ha kisült tálra csúsztatjuk, és meghintjük porcukorral.