Hozzávalók:
30 dk liszt, 10 dk margarin, 10 dk zsír, 10 dk porcukor, 1 vaniliáscukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás sárgája, lekvár és a tetejére vaniliás porcukor
*
Elkészítés:
Lisztet margarint, zsírt, porcukrot a vaniliáscukrot és a sütőport jól összegyúrjuk, majd egy órát a hűtőben pihentetjük.
(nagyon fontos a pihentetés) majd nyújtjuk és formákra kiszúrjuk.
Vigyázzunk, hogy párban legyenek (1 egész és egy lyukas) 180 fokon 15 perc alatt készre sül.
Majd lekvárral ragasztjuk össze.
Nem kell várni a puhulásra, mert a zsiradékot feleztem Margarin és zsír össz 20 dk.
Én dupla adagból készítettem, de jól tettem, mert nagyon finom omlós, puha lett: