Hozzávalók:
Linzerkarika.
50dkg, liszt, 20dkg, cukor, 25dkg. margarin, 3tojás, csipet só, 1.cs vaníliacukor, 1cs. sütőpor. Egy üveg sárgabarack lekvár
Forgatáshoz: 15 dkg
*
Elkészítés:
A megszitált lisztet a margarinnal eldörzsöljük. hozzá adjuk a cukrot. kevés sót, a vaníliás cukrot, sütőport és a tojásokat. Gyúrható tésztát készítünk, ha szükséges 1.-2. ek tejjel vagy vízzel lazítjuk a tésztát. Addig pihentetjük a linzert amíg a sütőt előmelegítjük 160 fokra. Ekkor 2mm. vastagságúra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk sütőpapírral bélelt tepsibe 15-17perc alatt világosra sütjük. Kettőt lekvárral össze ragasztjuk és vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy kevés csokival megírjuk.
Jó étvágyat kívánok.


