Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2 db tojás
25 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg sárgabarack lekvár
5 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra.
Utána kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval, s egy ugyanakkora pohárral.
Én tojással megkentem a lyukas korongokat, s megszórtam kristálycukorra.
Nekem 18-18 db lett belőle.
Előmelegített sütőben 200 C fokon kb.
15-20 percig sütjük.
Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra.
Utána porcukorral megszórjuk.
Ha kihűltek, porcukor helyett akár felmelegített csokiba is belemárthatjuk a linzerek tetejét.
Fedeles műanyag tálba rakjuk, s másnapra nagyon jól megpuhul.
Így tárolva 1-2 hétig is eláll…