Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl kefir, csapott kávéskanál só, 2 üveg magozott meggybefõtt vagy 1 kg friss, 4 szem õszibarack, 1-2 fürt szõlõ, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
*
Elkészítés:
A meggyet ha befõtt lecsöpögtetjük, a barackot hámozzuk és vékonyan felszeleteljük, a szõlõt leszemezzük.
A tejjel megfõzzük a használati útmutató szerint a pudingot és kihûtjük legalább langyosra.
A tészta hozzávalóit egyszerre tálba tesszük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kel nagyon sokáig gyúrni mert akkor nagyon ellágyul a tészta és ragad. Ha ez megtörténne akkor tegyük 10 percre hûtõbe. Felezzük el és az egyik felét nyújtsuk ki a tepsi méretére, majd kenjük rá a pudingot.
Erre szórjuk rá a meggyet, majd a barackszeleteket és végül a szõlõt. A tészta másik felébõl készítsünk rá rácsokat. A rácsokat kenjük le felvert tojással. A sütõt elõre melegítsük fel 160 fokra és tegyük be a süteményt és süssük 40-45 percig. Várjuk meg míg teljesen kihûl majd szeletjük. Jó étvágyat hozzá.
Tehetünk rá bármilyen idénygyümölcsöt vagy télen befõttet. Nagyon finom omlós és egyben krémes ízt kapunk a pudinggal.