Linzeres csirke fahéjas almával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Biriné

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell v. pulykamell

10 dkg szezámmag
1 csokor snidling
1 szál rozsmaring
olas
4 alma
4 fahéjrúd
1 tojás a kenéshez
A tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg Rama
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál tej
ízlés szerint só

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük pihenni. Közben a húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk. a szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, azután össze keverjük a z apróra vágott snidlinggel és rozmaronggal. A húst kevés olajon hirtelen elő sütjük, majd bele forgatjuk a szezámmagba.
A tésztát kinyújtjuk és akkora darabokra vágjuk, hogy 2 – 3 húscsíkot rúd formára igazítva be tudjuk csomagolni vele. A rudak tetejét bekenjük tojással és a maradék tésztából készíthetünk díszt is rá, majd megszórjuk szezámmaggal. Az almák csumáját kivágjuk a közepükbe teszünk 1 – 1 fahéjrudat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a húst és az almát és együtt 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.

Linzeres csirke fahéjas almával