Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 cs vaníliás cukor
fél (bio)citrom héja
1 tk. sütőpor
sütőcsokoládé
csokoládé
*
Elkészítés:
Hagyományos linzertésztát készítünk. A száraz anyagokkal összemorzsoljuk a margarint, és a tojássárgával is összedolgozzuk.
Igyekezzünk minél kevesebbet gyurmázni a tésztával, mert a kéz melege nem tesz jót neki.
A tésztagombócot hűtőbe tesszük legalább 1 órát.
Köröket szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Mielőtt a babák sütőcsoki szemeit felhelyezzük, nagyon vékonyan megkenjük tojásfehérjével. Így tudjuk rögzíteni, és egy kicsit fényes lesz az arcuk.
Előmelegített sütőben sütjük. Nem szabad tovább, mert kiszárad.
Ha kihűltek, akkor jöhet a dekorálás. Megolvasztott csokoládéba mártva készítjük a frizurát, amit megszórunk csokidarával, és hajdísznek cukorszíveket tűzünk rá.


