Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg ét zsír
15 dkg margarin
1 csípet só
fél cs sütőpor.
kevés tej
1 csapot mokka k szeg örölt
1 csapot örölt mézespor
3 vaníliás cukor.
3 evk prézli.
a töltelékeshez,30 dkg házi barack lekvár.
*
Elkészítés:
A liszthez hozzá adjuk a tojást, a zsiradékot jól össze morzsoljuk, ezután, a fél cs sütőport, a cukrot, a fűszereket, és tovább morzsoljuk, és annyi tejet, hogy finom gyurható tésztát kajunk, ekkor ki szaggatjuk, formára, és ha a másik felét szeretnánk, akkor két lapot nyújtunk belőle, nagyon vékonyra, az egyiket az enyhén ki vajazottt, ki lisztezett tepsibe teszük, és meg hintjük kicsi prézlivel, és ezután rá símítjuk a lekvárt, és a másik linzer lapot rá igazítjuk, és elő melegített sütőben 20 percig sütjük, nagyon finom puha ízletes süti lesz, porcukrozzuk ha ki hült, és jó étvágyat,