Linzer

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Linzer

Linzer

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj (opcionális)
1 tk sutopor
A toltelékhez:
baracklekvár

*

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sutoport osszekeverjuk, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint, végul a tojássárgájával is jól osszedolgozzuk.
A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órára a hutobe tesszuk.
A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral megszórt deszkán vagy nyújtólapon fél cm vékonyra nyújtom. Sutiformákkal vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sutopapírra rakom.
Elomelegített sutoben kb. 180 fokon 10 percig sutom.
A megsult sutiket baracklekvárral osszeragasztom, Vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk vagy darabokra tordelt csokit goz felett felolvasztunk 1 ek étolajjal, majd belemártjuk vagy rácsurgatjuk a sutikre.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Linzer