Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
25 dkg vaj v margarin ( Én ehhez csak vajat használok)
10 dkg porcukor
1 csg vanilliás cukor
2 tojás sárgája
1 csapott mokkáskanál szodabikarbona
Pici tej (Csak ha liszt kívánja
Darált dió
Baracklekvár
*
Elkészítés:
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vanilliás cukrot, a tojást és a szodabikarbonát. (esetleg a pici tejet.) Jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és 2 féle szaggatóval szaggatjuk! Az egyik egy sima kerek, a másik egy közepén lukas, szélén cakkos. Számoljuk, hogy egyforma mennyiség legyen!
A simát rögtön tepsibe téve megsötjük.
A cakkosat megkenjük a tojás fehárjével. és darált dióba mártva tesszük tepsibe, majd így sütjük meg!
Ha kisült,baracklekvárral összeragasztjuk a kétféle lapot.
Légmentesen zárt edénybe tesszük, másnapra finomra puhul!
Kb 2 hétig így tárolható!!
Jó étvágyat kívánok!