Lilahagymás füstöltsajtos pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Lilahagymás füstöltsajtos pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 kg liszt, 1 púpos ek. zsír
1 dl tej, 1 kk cukor
2 kis kocka élesztő, 1 tojás
400 ml tejföl 14%, 3 tk. só
zsír
3-4 fej lila hagyma
10-15 dkg füstöltsajt
Tetejére:
1 felvert tojás pici tejjel

*

Elkészítés:

A lila hagymát felkockáztam, és kevés zsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.
Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni.
A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összedolgoztam egy nagyon lágy tésztára (ha kell még adok bele tejet ), majd az egészet kinyújtottam.
Megkentem nagyon vékonyan zsírral, és rápakoltam a lila hagymát és a reszelt füstölt sajtot.
Ezután jön a hajtogatás.
A tészta egyik szélét behajtjuk kb.
2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt.
Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig, és az alsót ráhatjuk.
Újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét zsírral, újra hajtogatjuk, kinyújtjuk, kenés, hajtogatás.
Tehát háromszor hajtogatjuk.
Ha kész, gyúródeszkán hagytam a tésztát, a tetejére szórtam lisztet, és pihenni.
Legalább 2 órát pihentessük.
Nekem nagyon megkelt a tészta így még egyszer nyújtottam és hajtottam 1 óra után.
Miután kellően kipihente magát, a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezem, jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét késsel bevagdostam, és egy aprócska pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam, felvert tojásos tejjel óvatosan lekentem a tetejüket, és kb.
15 perc alatt készre sütöttem őket.

Lilahagymás füstöltsajtos pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lilahagymás füstöltsajtos pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!