Hozzávalók:
1 nagy fej lila fodros saláta
100 gr rokfort sajt, vagy más kékpenészes márványsajt
2 db keményre főtt tojás
fél deci olíva olaj
1 kiskanál francia mustár
1 kiskanál torma
tengeri só
feketebors
citrom leve, kb. 15 csepp
*
Elkészítés:
A salátát leveleire bontom, jól megmosom.
A vizet róluk lerázom.
A salátatálat belőlük 5 darabbal körberakom, kicsit megsózom.
Az olíva olajból, mustárból, tormából öntetet készítek, ebből pár cseppet a levelekre csurgatok.
A többi levelet kézzel apróra tépem, összekeverem a szétmorzsolt rokforttal és a megmaradt öntettel, kissé megsózom, a salátalevelekre rakom.
A két főtt tojást cikkekre vágom, és a salátát velük díszítem.
Nagyon kevés őrölt borssal és egy kevés sóval a tetejét megszórom.
Citromlével lecsepegtetem.
Kenyérrel, vagy pirítóssal fogyasztható.
Nagyon finom!
Érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat!