Libasült karamellizált sült hagymával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nárcica

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Libasült karamellizált sült hagymával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók (4 személyre):
1 jól megtermett liba: )
só, bors, fokhagyma, majoránna, Vegeta
libazsír (én hájból sütöttem ki)
A hagymához:
1 kg vöröshagyma
1 ek cukor
1 mk só
bors
1 ek vaj
Köret:
2 kg burgonya

*

Elkészítés:

Előző este a libát átnézzük, ha kell tokozzuk. A hájat kisütöttem. Ha kész zsírt veszünk, akkor melegítsünk fel belőle 1-2 evőkanálnyit. Ebbe tesszük a fűszereket, belenyomjuk a fokhagymát és állni hagyjuk 1-2 órát. Újra melegítsük fel, majd dörzsöljük be vele a libát. Tegyük egy magas falú tepsibe, fedjük le és hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakát. 180 fokos sütőben (hőlégkeverésesben 160 fokon) süssük fedetlenül és időnként locsolgassuk a kisült zsírjával. A burgonyával nincs sok dolgunk: hámozzuk, karikázzuk, libazsírt teszünk a tepsi aljára és 200 fokon (hőlégkeverésesben 180 fokon) megsütjük. Végül sózzuk. A hagymát félholdra szeljük, majd egy nagy serpenyőben megsütjük a vaj felén. Ne tegyünk rá semmit, amíg nem barnul meg. Ezután jöhet a só, bors, cukor végül a vaj másik fele. Addig pirítjuk, ameddig szép barnára nem pirul a cukor.
A tányérra halmozva tálaljuk. Főtt rizst is kínálhatunk hozzá.

Libasült karamellizált sült hagymával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Libasült karamellizált sült hagymával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!